NAV har blitt samlokalisert og veldig fancy der jeg bor. Og så prøver jeg å få sykepengene mine, i det minste få et svar på hva mer jeg kan gjøre som jeg ikke allerede har gjort siden jeg begynte i april, men jeg får bare beskjed om at “noen skal ringe deg tilbake”. Ja, jeg har prøvd å møte opp et par ganger også, men med en komplisert sak med både permittering og sykemelding er det ikke lett å få svar av noen av dem som svarer på spørsmål, og det eneste de gjør er å sende beskjed til denne mystiske saksbehandleren min, som jeg har fått oppgitt to kjønn og tre navn på hittil.

Ikke ta dette feil, jeg klager ikke på NAV. Jeg har fått uvurderlig hjelp derfra, og de fleste jeg snakker med prøver å hjelpe. Men det er ikke lett når de har strenge regler, og jeg kommer med min kompliserte sak. Så da er det bare å være tålmodig, men det er ikke lett når kontoen blir tommere og tommere, og jeg ikke en gang kan få svar på når saken skal behandles… Men sola skinner…

Det hadde vært veldig greit å være frisk når det er sol og varmt ute. Det hadde vært fint å orke å gå lang tur, eller spille badminton på gresset. I steden forholder jeg meg blek, og håper at i morgen er dagen energien kommer tilbake. Selv om jeg vet at jeg må vente på andre ting først, som et vedtak på at tennene ikke skal blakke meg, slik at jeg kan få satt kjeven på plass så jeg blir frisk. Og så må jeg vente på at diagnosen min blir godkjent for det den er, og at norske leger kan skjønne hvordan man best kan behandle den, og ikke ber meg bare leve med det resten av livet. Jeg blir sint hver gang jeg tenker på legen som er den ene personen som får uttale seg i saker med pasienter med denne diagnosen, fordi han ikke tror behandlingen virker, og dermed må man selv betale hundrevis av tusen for å å en behandling som kan gi deg livet tilbake… Grr… Og deretter må jeg vente på behandling, men den tiden går nok greit, likeledes tiden mens jeg er under behandling, til tross for at jeg må få regulering :) Og da er det bare ventetiden for å bli helt frisk igjen, og den går i hvert fall helt fint.

Nå ringte NAV tilbake gitt… For å si at de ikke hadde noe svar, og at jeg kunne ringe tilbake i midten av neste uke. Jippi.

Jeg får ta en tur i bokhylla. Jeg har god tid til å lese bøker på venteværelset… Bisettelsen er neste… :)

Ha en fin sommerdag :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende