Med denne varmen er det godt å kunne gå rundt i sommerkjoler. Jeg prøver jo å ikke være like bleik som jeg pleier, og det hjelper å ha en hund som må ut mange ganger om dagen. Og selv om mesteparten av skattepenger og feriepenger gikk til regninger og “annet forefallende”, var det nok igjen til at jeg kunne shoppe bittelitt. Tre nye sommerkjoler, så jeg har ikke mistet min gode egenskap til å handle på salg:)

Det er kjipt å være syk, men litt ekstra når det er så godt og varmt, så jeg prøver å ta litt ekstra vare på kjæresten. Jeg hoster litt selv også, men håper det går over fort. Og så passer vi på leiligheten til mamma og pappa som er på ferie, og med leiligheten følger altså den søte lille hunden jeg er ute og går med hver dag. Sommeren har vel kommet nå?

__________________________________________________________________________

Når jeg var i Washington fikk jeg verdens beste frokost, og den hadde jeg veldig lyst på igjen i går. Så da var det fint at det var masse jordbær i kjøleskapet etter shoppingen på onsdag, og at det var god frukt i fryseren. Da ble det en versjon av arme riddere med jordbær, og smootie ved siden av :) Hvis det er flere som har lyst på en kjempeenkel og sommerlig lunsj, er dette oppskriften:

Arme riddere (8 stk)

Du trenger: 8 brødskiver (eller loffskiver), 2 dl melk, 2 egg,  2 tsk sukker, 1 klype kanel, smør til steking, og jordbær etter appetitt.

Kutt jordbær i passende biter. Sett på stekepanna. Bland melk, egg, sukker og kanel i en bolle. Putt smør i panna når den er varm, dypp en brødskive i bollen med røren (pass på at den er dyppet godt), og legg i stekepannen. Fortsett til stekepannen er full, og stek til brødskivene er stekt til en fin gyllenbrun skorpe på begge sider. Gjenta til alle brødskivene er stekt. Pass på at brødskivene ikke blir kalde, for de må være gode og varme ved servering :)

Det er tid til å lage smootie mens det steker, men pass på å ikke starte for tidlig…

Frukt-smootie (to glass)

Du trenger: 3 dl frossen skogsbærblanding, 1 dl appelsinjuice, 2 dl mangoyoghurt, 2 dl ferske jordbær.

Putt alt i en blender, trykk på start, og kjør til det har en fin smootie-konsistens. Hell i glass og server iskald, gjerne med litt pynt på siden.

Legg de rykende ferske ridderene på en askjett, hell jordbær over, og server.

Har du en sommerlig oppskrift å dele? :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende