Etter måneder med snakk om hvor og når, har vi fått kirken på akkurat den datoen vi ønsket oss. Kjolen ble kjøpt i sommer. Nå er det bare resten som gjenstår :)

Jeg har funnet ut at selv om det finnes tonnevis av bryllupsblader og tusenvis av sider på nettet om hvordan man kan skape det perfekte bryllupet, er jeg fortsatt litt i klemma. Jeg elsker å organisere, men før det kan organiseres må det bestemmes en god del viktige ting.

Hvem skal komme? Jeg fikk en kommentar i helgen, fra mammas gode venninne, om at hvis hun skulle gifte seg i dag ville hun invitert mer venner og mindre familie. Men hvor mange bør vi invitere? Hvem er selvsagte å invitere og hvem har vi mest lyst til at skal komme? Når den nærmeste familien teller over 50, hvor mange venner og andre er det plass til å invitere? Hvem vil svare nei, og hvem vil bli lei seg om de ikke får en invitasjon?

Hva skal vi gjøre i kirken? Ingen av oss er kristne, og jeg er ikke medlem av statskirken. Men denne kirken er jeg veldig glad i, både fordi jeg har vokst opp i området og har vært på mange koselige skoleturer dit, men også fordi det er en veldig fin steinkirke. Selv om jeg ikke går i kirken, liker jeg byggene veldig godt… Men det som foregår inni dem er ofte noe annet. Hva skal sies denne dagen, og hvor stor plass skal vi la Jesus og englene ta på vår dag? Skal vi synge noen kristne salmer, eller må vi kanskje det? Man må ikke kaste ris på brudeparet, for da kan duene sprenge, det har jeg lært av Nemi. Men det er mange andre tradisjoner som kanskje ikke bør brytes? Skal vi ta mye hensyn til familie og venner og deres oppfatning av hvordan dagen burde være, eller bare kjøre på akkurat som vi vil?

Ringene er viktige å huske i kirken, kan jeg lese over alt når jeg prøver å bli litt klokere. Men vi har et litt annet dilemma, siden vi skal ha tatoveringer i steden for ringer. Skal vi ta dem før selve dagen, skal vi ta den mellom kirken og fotografen eller på bryllupsreisen?

Og hvem skal være med på hva? Tradisjoner, tradisjoner… Skal alle spise middag, eller skal vi invitere noen bare til kirken og fest med kake og drikke? Og hva slags mat kan vi servere? Det blir ingen 10-retter, men alle skal kose seg og bli gode og mette. Skal vi leie noen til å lage maten eller skal vi bestille, og skal vi ha servering ved bordet eller buffet? Og så gjenstår det også å finne ut hva vil skal spise, og ikke minst hvordan kaka skal se ut. Hvilke taler skal holdes av hvem, og i hvilken rekkefølge?

Hva slags musikk skal vi ha i kirken? Og hva slags musikk skal vi ha på festen? Skal vi leie en trubadur, en visesanger, et skoleband, en operasanger eller bare sette på en spilleliste på pcn? Når både familie og venner samles og skal kose seg er det vanskelig å ha musikk alle blir fornøyd med. Dansemusikk er noe helt annet for bestemor på 70 enn det er for tante på 35 og lillebror på 18… Og brudeparet som er sånn ca 25 i snitt bør jo også like musikken og kunne ta seg en svingom.

Bryllupsreisen er også et viktig tema. Skal vi reise rundt i Afrika i en måned og plante trær og besøke barnehjem, eller skal vi bestille fancy hotell og bare tenke på oss selv? Har vi lyst til å dra til Marocco eller India først? Eller kanskje Egypt må besøkes først? Og da har vi ikke en gang begynt på Sør-Amerika. Hvor lenge kan vi være borte, hvor langt skal vi reise, hvor mye penger skal vi bruke på det? Hva skal vi ha ut av reisen?

Og vi har planer om å ha et passe lite bryllup som ikke tar alt for mye tid og stress å planlegge og gjennomføre… Godt vi har 9 måneder på oss og at vi er flinke til å være enige… :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende