Jeg er Linguna, en 23 år gammel blogger som skriver om smått og stort.

Jeg liker å blogge fordi det gir meg muligheten til å tømme hodet, starte samtaler, finne svar på spørsmål og få respons på tekster og bilder. Jeg er opptatt av å vite hvordan web 2.0 fungerer, og hvordan man best mulig kan bruke det. I en verden i konstant utvikling er det er ganske stor hobby som jeg lærer ufattelig mye av, ved å lese fagtekster, lese blogger om temaet og ved å aktivt delta selv.

________________________________________________________________________________

Min kjære, min klippe, min samboer. Han er importert fra Bergen, via diverse steder i verden, funnet i Oslo grunnet felles interesser. Vi har kjent hverandre lenge, vært kjærester en god stund, og skal gifte oss neste sommer. Sammen skal vi reise verden rundt, leve livet, slå oss til ro, kose oss, og bli gamle. For tiden bor vi i Oslo, men hvem vet hvor i verden vi er til samme tid neste år?

Vi tenker det samme, fullfører hverandres setninger, er på bølgelengde og elsker hverandre. Desverre er vi sterkt uenige i antall barn vi skal få i fremtiden, om grønnsaker er gode eller onde, hvor tegneseriene skal plasseres i huset, og om snooker er spennende eller bare bakgrunnslyd til blogging, men det er temaer vi jobber med.

Sammen har vi adoptert Bolla McLovin, som er en liten, sulten og akrobatisk dverghamster.

Vi har en felles blogg, som ikke er oppdatert på en stund. Men det ser ut til at vi vil få mer å blogge om nå snart :)

____________________________________________________________________________

Jeg er opptatt av politikk, men har for tiden ikke et spesielt parti jeg støtter.

Jeg er opptatt av rettferdighet, ikke bare for meg og mine, men for alle. Og jeg er like opptatt av ansvar for alle, og av at alle skal stille spørsmål.

Jeg liker å lese bøker, særlig på bussen om morgenen. Favorittbøker er blant annet The End Of Mr Y, Kabalmysteriet, Harry Potter, The Sword Of Truth, Frihetens Øyeblikk og The Hollow Chocolate Bunnies Of The Apocalypse.

Jeg har jobbet med mye rart i løpet av livet, selv om jeg ikke har mange år på baken. Jeg har jobbet i reisebyrå, dyrepark, borettslag, matbutikk, platebutikk, fotobutikk, frivillig organisasjon, pub, hotell. Jeg har jobbet som sentralborddame, kassadame, kioskdame, dyrepasser, kampanjeutvalgsmedlem, kampanjeleder, DJ, servitør, bartender, foredragsholder, redaktør, fungerende butikksjef (mye bedre enn å være ufungerende), skribent og resepsjonist. Blant annet. Man må leve livet for å forstå det, og jo mer man gjør og jo flere mennesker man møter, samarbeider og samtaler med, jo mer lærer man.

Til tross for at jeg har jobbet med skolepolitikk i fire år, har jeg ingen formell utdannelse. Jeg fullførte grunnskolen med flotte tall i boka, men valgte desverre helt feil linje når jeg gikk videregående, så det blir nok hverken romforsker eller elektriker av meg. For samtidig som jeg skulle fordype meg i Boolsk algebra, transistorer og resistanser, dukket det opp en organisasjon som engasjerte meg mer enn tanken på å bygge sattelitter.

Organisasjonen engasjerte meg i fire år, og alle utfordringene, reisene, menneskene, møtene, foredragene og ikke minst kampanjene har vært med på å gjøre meg til den personen jeg er i dag, og har i tillegg gitt meg kunnskap som man aldri kan få ved å sitte på en skolebenk. Jeg har vært med på å arrangere årsmøter, skolebesøk, konferanser, seminarer, konserter, kampanjer og sommerleir. Jeg har møtt politikere, byråkrater, departement, regjering, lærere, synsere, komikere og designere. Jeg har lært medvirkning, personalledelse, støttesøking, samarbeid, gode samtaler, avtaleinngåelser, møtevirksomhet, og ikke minst opplæringslova. Jeg har vært med på å lage politiske dokumenter, uttalelser, arbeidsprogram og budsjett, og har vært med på internasjonalt samarbeid mellom organisasjoner. Jeg vet hvordan debatter og voteringer funker, fordi jeg har vært med på det utallige ganger, og også vært både ordstyrer og referent på større møter. Jeg har reist landet rundt fra Båtsfjord i nord, til Kristiansand i sør, og møtt flere mennesker enn jeg kan telle.

Verden er et stort sted med mye spennende som foregår, og jeg har lyst til å oppleve alt. Jeg samler på verdensdeler, men har bare tre… I fjor var jeg i London og Nice, og i år skal jeg til Færøyene og Washington (og kanskje et annet sted hvis vi får tid). Så stor som verden er i dag er man nødt til å følge med på mer enn hva som sladres om på Samvirkelaget, men for å virkelig forstå hva som foregår er man nødt til å gjøre en innsats. Og ingenting er bedre enn å reise og møte mennesker.

Jeg er også veldig interessert i filmer og liker å samle på dem. Jeg liker å se på dem også selvfølgelig, og særlig litt sære filmer i sort-hvitt med merkelige historier man ikke skjønner før tredje gang. Og så liker jeg overfladiske fjortiskomedier og disney-filmer, og sippefilmer, damefilmer og actionfilmer… Mine absolutte favoritter er Så som i himmelen, Edward Scissorhands, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, the Butterfly Effect, Vanilla Sky, Beauty & The Beast, Equilibrium, Romeo + Juliet, Bring it on, Pulp Fiction, Stranger Than Fiction, Legally Blonde og The Wizard of Oz.

Selvfølgelig hører jeg også på musikk, og har blitt en av dem som ikke kan leve uten ipoden i veska. Nå om dagen inneholder den Pink, Pink Floyd, Damien Rice, Tori Amos, Paperboys, Joni Mitchell, The Doors, Eminem, Øystein Sunde og Maria Mena.

Jeg liker å tenke store tanker og spørre store spørsmål. Jeg liker å finne ut av ting. For tiden fordyper jeg meg i sosiale medier, hvordan de brukes, hvilke muligheter som finnes, og et prosjekt som kanskje kan bli til noe nytt og spennende. Mitt mål i livet er å leve best mulig for meg selv og andre, og kanskje redde verden bare litt. Jeg mener at alle har et ansvar for å gjøre sin del for at verden skal bli et bedre sted å leve.

Takk for at du er innom :)

“Everything is valuable under the right conditions. To a man dying of thirst, water be more precious than gold. To a drowning man, water be of little worth, and big trouble”
Adie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende